Kata-kata Pemimpin

  • Peningkatan produktiviti dalam tempoh Rancangan Malaysia Ke-10 meningkat hanya 2.3% dan kita telah menyasarkan kenaikan sebanyak 3.7% pada Rancangan Malaysia Ke-11. Jadi, sebagai penjawat awam kita harus melihat dan memikirkan dasar serta tindakan yang boleh diambil sebagai galakan sektor swasta meningkatkan produktiviti mereka agar kadar pertumbuhan negara mencapai ke tahap yang memberangsangkan.

    Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak
    (Perdana Menteri)

Pengumuman

MAJLIS PELANCARAN JASA CONNECTIVITY

LATAR BELAKANG

JASA Connectivity merupakan satu Jawatankuasa pemantapan dan pengukuhan peranan media sosial JASA dalam menjelaskan dasar-dasar Kerajaan dan isu-isu semasa. Ia juga berfungsi menangkis fitnah dan tohmahan pihak-pihak tidak bertanggungjawab secara Real Time melalui JASA Update. Jawatankuasa  ini melibatkan penyertaan pemimpin politik, pemimpin masyarakat, pemimpin belia, pemimpin NGO dan penggiat media sosial setempat. Majlis Pelancaran JASA Connectivity telah disempurnakan oleh YAB.Dato' Seri Haji Ahmad Razif Bin Abdul Rahman, Menteri Besar Terengganu. Majlis turut dihadiri oleh YBhg.Datuk Mohd Puad Zarkashi, Ketua Pengarah JASA Malaysia.

OBJEKTIF PROGRAM

  1. Memperluaskan rangkaian media sosial JASA ke peringkat akar umbi;
  2. Memperkukuhkan jentera penyebaran maklumat di peringkat akar umbi melalui media sosial dan komunikasi bersemuka;
  3. Meningkatkan penyertaan ahli baru JASA Update di 222 Parlimen seluruh negara

 PESERTA

Majlis pelancaran ini telah disertai seramai 160 orang Ahli Jawatankuasa JASA Connectivity yang telah ditubuhkan di kesemua 8 Parlimen Negeri Terengganu. JASA Connectivity ini akan diperluas ke seluruh negara.

 

 

 

TOP

Opsyen Kebolehcapaian

(Accessibility Options)
Warna Fon
Atau Pilih:
Saiz Fon
A- A A+

.