CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Kata-kata Pemimpin

 • "I'm proud of our Malaysians who flew the Jalur Gemilang for sporting glory over this Merdeka weekend. There's hardly a better way to demonstrate a culture of excellence!"

  Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak
  (Perdana Menteri)

 • Jalur Gemilang lambang semangat kesetiaan, kesatuan, keberanian, kegigihan dan patriotisme rakyat negara ini yang selari dan serarah untuk mencapai wawasan yang sama iaitu kegemilangan.

  Tan Sri Dato' Muhyiddin Mohd Yassin
  (Timbalan Perdana Menteri)

 • Mari kita kibarkan bendera kita, bukan dengan tangan-tangan kita, tetapi dengan hati-hati kita. Malaysia hari esok mesti lebih perkasa daripada Malaysia hari ini.

  Y.B Dato Ahmad Shabery Cheek
  (Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia)

 • Saya juga menyeru agar masyarakat turut memberi kerjasamadalam membantu usaha kerajaan untuk membanteras jenayah danpertubuhan-pertubuhan kongsi gelap yang bercanggah dengan undang-undang yang sedia ada.

  Dato' Sri Abdul Rahim Mohamad Radzi
  (KSU Kementerian Dalam Negeri)

 • Menjadi harapan saya agar seluruh keluarga besar JASA berusaha untuk mendapatkan sokongan rakyat terhadap kerajaan melalui gagasan 1Malaysia.

  Dato 'Fuad bin Tan Sri Hassan
  (Ketua Pengarah JASA)

Pengumuman

PANDUAN PENJELASAN ISU SEMASA

Terbitan: Jabatan Hal Ehwal Khas

Bil. Muka Surat : 322

Sinopsis:

Buku "Panduan Penjelasan Isu Semasa" ini disediakan oleh JASA, Kementerian Penerangan Komunikasi dan kebudayaan (KPKK) sebagai panduan dan sumber maklumat untuk memberikan gambaran berhubung isu-isu semasa. Hal ini seterusnya dapat membantu rakyat memahami keadaan sebenar permasalahan yang dibangkitkan oleh kumpulan yang tidak bertanggungjawab yang cuba memanipulasikan fakta dan menyelewengkan kebenaran, agar rakyat terpengaruh sekaligus menanam perasaan negatif terhadap kerajaan. Edaran Percuma.

TOP

Opsyen Kebolehcapaian

(Accessibility Options)
Warna Fon
Atau Pilih:
Saiz Fon
A- A A+

.