CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Kata-kata Pemimpin

 • Bertemakan 'Bajet 2015: Ekonomi Keperluan Rakyat', ia menggariskan tujuh strategi utama iaitu, memperkukuh pertumbuhan ekonomi, memantap tadbir urus fiskal, mengupaya modal insan dan keusahawanan, memperkasa agenda Bumiputera, memartabat peranan wanita, membangun program transformasi belia negara dan mensejahtera rakyat.

  Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak
  (Perdana Menteri)

 • So, the measures proposed in the budget appeared as though they would strengthen our national fiscal position, financial position and our national economy

  Tan Sri Dato' Muhyiddin Mohd Yassin
  (Timbalan Perdana Menteri)

 • Kementerian Komunikasi dan Multimedia akan mengadakan pertemuan dengan pengusaha industri kreatif bagi membincangkan mengenai peruntukan RM100 juta yang diluluskan

  Y.B Dato Ahmad Shabery Cheek
  (Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia)

 • Bajet 2015: Ekonomi Keperluan Rakyat

  Dato' Sri Abdul Rahim Mohamad Radzi
  (Ketua Setiausaha Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia)

 • Rupanya banyak sekali bantuan untuk rakyat selain Brim. Bantuan bumiputra, golongan muda, wanita, petani dan nelayan serta bantuan untuk sektor korporat. Paling ketara persoalaan kepada rasionalisasi subsidi petrol, GST dll terjawab disini seperti yang disimpulkan dalam 'capital economy and people economy'..

  Dato 'Fuad bin Tan Sri Hassan
  (Ketua Pengarah JASA)

Pengumuman

PANDUAN PENJELASAN ISU SEMASA

Terbitan: Jabatan Hal Ehwal Khas

Bil. Muka Surat : 322

Sinopsis:

Buku "Panduan Penjelasan Isu Semasa" ini disediakan oleh JASA, Kementerian Penerangan Komunikasi dan kebudayaan (KPKK) sebagai panduan dan sumber maklumat untuk memberikan gambaran berhubung isu-isu semasa. Hal ini seterusnya dapat membantu rakyat memahami keadaan sebenar permasalahan yang dibangkitkan oleh kumpulan yang tidak bertanggungjawab yang cuba memanipulasikan fakta dan menyelewengkan kebenaran, agar rakyat terpengaruh sekaligus menanam perasaan negatif terhadap kerajaan. Edaran Percuma.

TOP

Opsyen Kebolehcapaian

(Accessibility Options)
Warna Fon
Atau Pilih:
Saiz Fon
A- A A+

.